FIBONACCI CAMERA
Fibonacci Camera eTwinning çalışması, okulumuzun Matematik Öğretmeni Ayşe Hilal Yıldız Yavuz rehberliğinde 7/C sınıfından Zühre K., 6/B sınıfından Adil K. ve Kübra S. isimli öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Proje kapsamında Türkiye (1), Romanya (1), Slovakya(1) partner okullarla işbirliği içinde uygulamalar yapılmıştır.
Proje amaçları kapsamında yapılan çalışmalar:
1) Orta Çağ'ın ünlü Matematikçisi Leonardo Fibonacci hayatı ve Matematik alanında yaptığı çalışmaların incelemesi yapıldı.
2) Doğada Fibonacci Sayı Dizisinin bulunduğu nesneler fotoğrafları çekildi ve ArtSteps kullanılarak sanal sergi oluşturuldu.
3) Fibonacci Sayı Dizisi ile kareli kağıt üzerinde boyama çalışması yapılarak Fibonacci Spirali çizdirildi.
4) Ünlü ressamların yapmış oldukları tabloların Fibonacci Sayı Dizisi kullanılan örnekleri incelendi. Ünlü tablolar çıktı alındı.
Fibonacci Spiralini oluşturularak resimler yapboz parçalarına ayrıldı. Yapbozlardan bir tanesinin oluşum sürecini gösteren stop motion tekniği kullanılarak bir video oluşturuldu.
5) Ünlü tabloların yaratıcıları ve tablolar hakkında çeşitli bilgilerle pano çalışmasında kullanılmak uzere Canva'dan sayfa tasarımları yapıldı. Yapboz çalışmaları ile birlikte oluşturulan ürünler okul panosunda sergilendi.
6) Fibonacci Sayı Dizisinin kullanıldığı mimari eserler incelendi. Öğrencilerin her biri seçmiş oldukları mimari eserin bulunduğu ülkeye bir seyahat planı oluşturdu. Oluşturulan seyahat planları Canva'da birleştirilerek gezi rehberi oluşturuldu.
Projenin amaçları:
1) Fibonacci Sayı Dizisinin ve Altın Oran kavramının öğrenciler tarafından tanınmasını sağlamak.
2) Ögrencilerin doğada bulunan altın oranı keşfetmesini sağlamak.
3) Ögrencilerin sanatta Fibonacci Sayı Dizisinin kullanıldığı çalışmaları incelemesini ve Matematik - Sanat ilişkini kurmalarını sağlamak.
4) Öğrencilerin mimari yapılarda Fibonacci Sayı Dizisinin kullanıldığı çalışmaları incelemesini ve mimari yapıların oluşumunda matematiğin kullanımını fark etmelerini sağlamak.
5) Ögrencilerin eğitimde kullanılan dijital araçları incelemelerini ve kullanmalarını sağlamak.
6) Öğretmenlerin dijital araçları kullanmada pratikliğini artırmak
7) Farklı kültürlerde bulunan ögeleri tanıma ve tanıtma amaçlı çalışmalar yapmak.
8) Yurtdışı paydaşların eğitim ortamını tanımak
9) Yabancı dil pratiği yapmak
Proje Logosu:
Projede Hazırlanan Sanal Sergi:
https://www.artsteps.com/embed/6636aa4e21abfef2c6d2482d/560/315
Proje Çalışmaları:
Toplantı Görseli: